Atelier de comunicare și criză cibernetică.
În perioada 22-23 noiembrie a avut loc un workshop pe tema „Comunicarea în situații de criză cibernetică”, acesta a acoperit atât aspecte teoretice, cât și practice, abordând o gamă largă de subiecte legate de crizele cibernetice și comunicarea de criză în societatea globală a secolului XXI. Participanții au avut ocazia să învețe de la experții estonieni despre cele mai bune practici în managementul comunicării în situații de criză cibernetică, pe baza unor cazuri reale din țară.
Au fost prezentate și experiențe legate de managementul eficient al comunicării în situații de criză, în contextul incidentelor și al riscurilor de securitate cibernetică, atât din punct de vedere tehnic, cât și juridic și organizatoric. Au fost discutate rolurile și responsabilitățile părților implicate în gestionarea crizelor naționale de securitate cibernetică.
Atelierul a inclus exerciții practice în care participanții au căutat soluții adecvate pentru organizarea comunicării ca răspuns la situații de criză sau incidente cibernetice.
Transferul de cunoștințe și practici europene în comunicarea strategică este un pas crucial în implementarea măsurilor proactive și reactive de reducere a riscurilor cibernetice și de a oferi asistență în gestionarea incidentelor, dezinformarii sau utilizarea narațiunilor false care vizează destabilizarea situației din Republica Moldova.
Proiectul EU4Digital: „Cybersecurity EAST” este finanțat de Uniunea Europeană și implementat cu expertiza GFA Consulting Group GmbH și a E-Governance Academy.
2023-11-23